Glosa: Kalendář Jaromíra Sokupa má jen dvanáct Týdnů v roce

Na TV Barrandov je a vždycky bylo vše jinak. Zatímco jiné stanice se snažily zabodovat pestrou paletou výrazných moderátorů, v televizi Jaromíra Soukupa do ringu nastupoval téměř výhradně jen jeden. Majitel. Můžeme se tedy divit, že časopis Týden z vydavatelství patřícího do stejné mediální stáje, změnil svou periodicitu a bude vycházet jednou měsíčně?

Je možné, že redakce časopisu přidá pořadovou číslovku ke každému číslu Týdne, aby se vědělo, ke kterému kalendářnímu týdnu se časopis vyjadřuje? Pokud čtenářům nebude vadit, že po 26. týdnu bude následovat týden 31. a tak dále. Stinnou stránkou je snížení množství papíru na podpal. A to nechceme pomýšlet co (ne)bude, až opravdu v obchodech dojde toaletní papír…

Nebo bude obsah kompilací všeho, co se za měsíc stalo a jméno Týden označuje dobu, jakou vám zabere přečtení celého výtisku? Nebezpečí by však spočívalo ve váze jednoho vydání, pravděpodobně by totiž muselo vydavatelství přidat ke každému číslu stěhovací popruhy pro přenášení a trojnožku na čtení.

Také může jít o pokus cestování časem, které by nařídil sám bývalý boxer Soukup, který letos v lednu 2020 upadl u prezidenta Zemana v nemilost, a snaží se tak rychleji přiblížit prezidentské volby. Poslední teorií je pokus o zapsání se do historie jako vynálezce dalšího kalendáře, zřejmě zvaného jaromírský se dvanáctitýdenním rokem a jediným svatým. Přitom by vše spravilo přejmenování časopisu na Měsíčky Jaromíra Soukupa. Emotivnost jeho projevů by konečně měla svůj smysl. Amen a Jaromír s vámi.

Přidat komentář